Paine africana

de lira in Piine, 20 Sep 2010 | 11606 vizualizari

 

Painea africana este una din retetele care le-am salvat de ceva vreme, insa pana acum nu i-a venit randul. Este o paine foarte gustoasa si crocanta, sub forma unei lipii. Reteta este inspirata de pe www.africhef.com

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina de malai fina
  • 300 g faina alba
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (25 grame)
  • o cana de apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine africana:

Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate.

Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine.

Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Daca vi se pare ca aluatul a iesit cam moale, mai puneti putina faina.

Transferam aluatul intr-o bol, acoperim cu un servet si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam bucati din aluat, eu am luat cu o lingura de supa ceva mai plina, si pe o suprafata data cu faina formam lipiile cu ajutorul unui sucitor.

Eu le-am facut cam de 1 cm grosime.

Acuma reteta spune ca se coc intr-o tigaie neunsa, eu am incercat cu prima lipie asa, dar tinand cont ca erau cu faina pe ele a inceput sa se arda faina si sa scoata fum, asa ca am uns tigaia cu ulei, asa cum se unge pentru clatite, si mi-au iesit foarte frumoase.

O sa vedeti ca dupa ce le puneti in tigaia fierbinte au tendinta sa se umfle, dar nu e nici un fel de problema, cand sunt rumenite, le intoarceti pe partea cealalta.

Mie din aluatul acesta mi-au iesit 7 bucati. Au iesit rumene, crocante si au mers foarte bine servite cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine africana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici